Doba čtení: 1 min

Zrychlení webových stránek - ukázka

Rychlost webových stránek je stále hojně diskutované téma. Rychlost načítání webu pomáhá v SEO, pomáhá v konverzích, zlepšuje uživatelský dojem... 10 rad, jak zrychlit webové stránky jsme sepsali už v tomto článku. Dnes vám přinášíme krátkou ukázku, jak se nám podařilo zrychlit web našeho klienta.

Pro měření rychlosti jsme využili hned 3 nástroje:

  1. GT Metrix
  2. Pingdom
  3. Page Speed Insights

 

Výsledky z GT Metrix

wgt

Výsledky z Pingdom testu

wpg

Výsledky z Google Page Speed Insights

Desktop

wpsdesktop

 

Mobilní verze

wpsmobile

 

Jak jsme těchto výsledků dosáhli

Jak je patrné z provedených testů, velkou brzdou při načítání byla velikost obsahu stránek. Tu jsme snížili optimalizací obrázků, kdy jsme upravili jednak jejich rozměry, jednak jejich datovou velikost. Jen díky tomu jsme se dostali z původních více jak 4 MB na 1,5 MB.

Protože stránky klienta běží na Wordpressu, zaměřili jsme se také na kontrolu pluginů. Odstranili jsme ty nepoužívané a snížili jsme množství aktivních pluginů - samozřejmě bez ztráty funkčnosti stránek. Kromě pluginů jsme optimalizovali a vyčistili i databázi.

Dalším krokem pak bylo nastavení minifikace souborů, snížení počtu požadavků a nastavení cache.

Samozřejmě i nadále je na čem pracovat, ale chtěli jsme vám ukázat, že vylepšování stránek nemusí nutně znamenat překopání celého webu. Pro dosažení značných výsledků mnohdy stačí jen pár chytrých úprav.

banner zrychlení webových stránek

Zaujal vás tento článek?

Nechte si podobné články posílat 1x měsíčně na e-mail.

blog subscribe

Zaujaly vás naše články?

Přihlaste se k jejich odběru 1x měsíčně na váš e-mail.